Панорамні вікна в класичній архітектурі

Красиві ландшафти довкола приватного будинку спонукають до встановлення великих панорамних вікон: власне, це можливість бути одночасно аут сайд та інсайд упродовж року. Менш вишукані зимові пейзажі, водночас, приємно контрастують із затишком будинку, а короткий світловий день має всі шанси бути використаним на повну.

Найбільш вишуканий формат – це засклення усього поверху. У цьому випадку потрібен спільний проект дверей та вікон для вітальні. Розсувні двері у поєднанні з високими вікнами створять повноцінну панорамну картину.

Дерев’яні вікна чудово поєднуються з ідеєю панорамного засклення, а принагідно до архітектурного стилю заміського будинку утворюють єдиний чіткий акцент на його фасаді.  Для класичного будинку – це оптимально, адже можна експериментувати з лагідним зістаренням, або, напроти, з осучасненням дорогої класики. Осучаснення потребує зменшення ширини рам та кількості стулок. Це надає образу будинку певної лаконічності, адже мінімалізм – ознака сучасної архітектури. Зауважимо, що вік концепції панорамного засклення – не одне століття.

Для виконання роботи зі встановлення панорамних вікон варто звернутися до перевіреної компанії. Збільшення загальної площі скла потребує детального розрахунку надійності конструкції, а також розуміння вентиляційних потреб.